Rubí estreny llaços amb municipis de l’Amèrica Llatina

Dues iniciatives que s’han organitzat des de Rubí estrenyen les relacions entre la ciutat i municipis de l’Amèrica Llatina. D’una banda, l’Associació Catalano Argentina D’Equinoteràpia (ACADE), dedicada a proporcionar un complement terapèutic per a diverses patologies físiques o psíquiques i especialment a la millora de la qualitat de vida de les persones discapacitades amb activitats assistides amb cavalls, ha apostat per traslladar l’any vinent el seu mètode terapèutic a la població de Bluefields, a Nicaragua, i d’altra banda, l’Ajuntament de Rubí ha rebut la setmana passada el responsable de promoció econòmica del municipi de Venado Tuerto, a l’Argentina, per consolidar la col·laboració en el sector de l’eficiència energètica.

Per al projecte de l’ACADE, que es preveu iniciar el 2013, l’associació enviarà a Nicaragua una treballadora social que realitzarà el treball amb les famílies de les persones ateses i una fisioterapeuta que desenvoluparà les teràpies assistides amb cavalls en col·laboració amb l’hospital de la zona. Aquesta entitat de Rubí pretèn exportar així el seu mètode d’equinoteràpia que contribueix a la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat gràcies a la millora de la seva qualitat de vida amb la pràctica assistida de muntar a cavall. La responsable de l’associació, Mireia Suelves, destaca que “durant el darrer any l’entitat ha experimentat un fort procés de canvi, creixement i millora que li permet afrontar els nous reptes per al proper any amb gran optimisme” i en aquest sentit, a més, remarca “la valuosa tasca que desenvolupen els voluntaris duent a terme una important feina en aportanr experiència i coneixements de forma altruista i fent possible la intervenció personalitzada de l’ACADE amb el seu suport”.

La voluntat per a donar continuïtat a un altre projecte, en aquest cas entre l’Ajuntament de Rubí i el de Venado Tuerto, a l’Argentina, s’ha materialitzat amb la visita a la ciutat vallesana aquesta setmana de Lorenzo Pérez, secretari de producció del municipi argentí. L’objectiu de la visita ha estat mantenir la relació entre les dues poblacions en relació a l’eficiència energètica, sector en el qual ja han estat socis en un projecte anterior denominat URB-AL sobre energies renovables i xarxes de desenvolupament local. En el marc de la visita, responsables municipals han acompanyat Pérez a visitar una empresa del grup Ficosa al polígon de Cova Solera per a conèixer la fabricació d’aerogeneradors d’energia minieòlica i el camp de proves que l’empresa té a Lleida.

Imatge

Equinoteràpia / ACADE

+info:

http://www.acadeterapiasecuestres.com

http://www.rubi.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s